Paralympic Science Support NL logo Alles over sport logo

Paralympic Science Support NL wetenschappers in het nieuws

Tijdens de afgelopen Paralympische Spelen in Parijs is er veel aandacht geweest voor Nederlandse Paralympische initiatieven en wetenschappelijk onderzoek. Verschillende wetenschappers van Paralympic Science Support NL speelden daarbij een belangrijke rol en verschenen regelmatig in de media. Een overzicht van recente media-items:

Thomas Janssen – Boccia bij NOS Studio Para Parijs

In een bijzonder item van NOS Studio Para Parijs speelde presentatrice Eline een potje boccia tegen het Nederlands team. Hierbij ervoer zij hoe het is om spastische klachten te hebben, door elektroden die waren aangebracht door Thomas Janssen. Deze elektroden simuleerden spasticiteit, waardoor de presentatrice zelf ondervond hoe uitdagend het kan zijn om met een beperking te spelen.

Monique Berger – Technologie in de sport op Radio 1

Monique Berger werd geïnterviewd tijdens het radioprogramma Nieuws en Co over de monitoring van rolstoelatleten, een onderdeel van het WheelPower-project. In dit gesprek werd ingegaan op hoe technologie wordt ingezet om de prestaties en gezondheid van de atleten te optimaliseren.

Riemer Vegter – WheelPower project op RTL Nieuws

In een reportage voor RTL Nieuws werd een kijkje genomen in het laboratorium van Riemer Vegter en PhD-student Rowie. Hier voerde rolstoelrugbyatleet Job een inspanningstest uit, waarbij de RTL-cameraploeg aanwezig was. Het item gaf een goed inzicht in de wetenschappelijke begeleiding van rolstoelatleten binnen het WheelPower-project. Helaas is deze uitzending momenteel niet beschikbaar.

Riemer Vegter – WheelPower in Dagblad van het Noorden

Dagblad van het Noorden publiceerde een artikel over de bijdrage van wetenschappers uit Noord-Nederland aan de prestaties van de Nederlandse paralympische atleten tijdens de Spelen in Parijs. Dit artikel belicht onder andere het WheelPower-project en de rol van Riemer Vegter en zijn team.

Han Houdijk – Interview in AD

Professor Han Houdijk werd geïnterviewd door het AD over zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van de blade, een innovatieve prothese voor atleten. In het gesprek werd ingegaan op de technologische vooruitgang en het belang van wetenschappelijk onderzoek voor paralympische sporters.

Dankzij de Paralympische Spelen kregen onze onderzoekers volop aandacht in de media, wat een prachtige kans bood om de wetenschappelijke steun aan het Nederlandse Paralympische team verder onder de aandacht te brengen.


nieuwsbericht